עוגיות גרנולה טעימות
עוגיות גרנולה טעימות! את המתכון הזה אפשר להכין במגוון סגנונות (אופציות לגיוון בתחתית המתכון)
זה אחד המתכונים האהוהים אם לא ה...
רכיבים:
75 גרם שמן קוקוס מומס
140 גרם סוכר קנים / *אפשר להפחית ל 90 גרם ועדין יוצא מעולה! *ראי הערה למטה במידה ואין לך סוכר קנים.
1/3 כוס רסק תפוחים
2/3 כוס קמח שקדים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתייה
כחצי כפית קינמון - לא חובה
250 גרם שיבולת שועל
50 גרם חמוציות - לא חובה
30 גרם אגוזי מלך - לא חובה
אופן ההכנה:
מערבבים את השמן קוקוס המומס יחד עם הסוכר, מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים היטב ואז את שאר רכיבי המתכון, נניח עם כפית ולאחר מכן לעבור ולשטח עם גב של כף רטובה את העוגיות כך שיצאו דקיקות.
מניחים על גבי נייר אפייה עם מרווחים.
נכניס לתנור על 150 מעלות ל 25-30 דקות עד שיקבלו גוון מקורמל, כשמוציאים נניח שיתקררו לחלוטין לפני שנכניס לקופסא. (אם התנור לא חומם מראש אז זמן האפייה מתארך מעט)
*** חשוב ביותר: כשמוציאים מהתנור להניח לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים לאחסון, אם ננסה להרים כשהן חמות הן יתפרקו. והן טעימות יותר שהן קרות אז... סבלנות!
כיצד נתייחס?
כל המתכון כ 2663 קלוריות.
ערכים לפי משקל:
כ 430 קלוריות ל 100 גרם, 7.55 גרם חלבון, 53 גרם פחמימות, 9.87 גרם שומן.
מכמות זו יצאו לי 28 עוגיות (התחילו מכדורים קטנים שהפכו לעוגיות גדולות), כל יחידה מנת פחמימה חורגת שמוגבלת עד פעם ביום, מושלםםםםם לארוחת 4 יחד עם כוס תותים או פרי אחר.
אני (איילת) מכינה זאת עם 90 גרם סוכר במקום 140 וללא החמוציות והאגוזים (הילדים מעדיפים בלי) ואז הערך של המתכון הוא כ 2080 קלוריות לכל הכמות ונחלק במספר העוגיות שיצאו.
הילדים שלי ממש ממש אוהבים את העוגיות הללו ומהכנות חוזרות ונשנות של מתכון זה
הערות ושינויים שניתן לעשות:
*ניתן להפחית מכמות הסוכר כפי שעודכן במתכון, יוצא מעולה!!!!
*ניתן להכין ללא קינמון או להמיר את הקינמון ב 2 כפיות קקאו לטעם שוקולדי.
*ניתן להמיר את החמוציות והאגוזים ב 50 גרם קוקוס (יכיל 2637 קלוריות לכל המתכון)
*ניתן להחליף חמוציות בצימוקים או להכין ללא התוספת הזו.
*ניתן להחליף את סוכר הקנים בסוכר חום או סוכר לבן.
*ניתן להחליף את רסק התפוחים בביצה טרופה לגירסה לא טבעונית אך לרסק תפוחים יתרון גם בטעם.
*ניתן להכין בקלילות רסק תפוחים בבית ע"י אידוי תפוח מקולף ואז טחינתו עם מעבד מזון או בלנדר מוט.
* את האגוזי מלך ניתן להמיר בפקאנים או באגוז אחר ואפשר כפי שעודכן במתכון להכין גם ללא תוספת אגוזים.
* לגירסה פחות בריאה וגם לא טבעונית ניתן להחליף את השמן קוקוס בחמאה מומסת. המתכון גמיש לשינויים.
* נשמר מעולה בכלי אטום, סביר שלא ישאר מספיק זמן כדי לגלות כמה זמן זה יכול להחזיק - פשוט כי זה מעולה!
ניתן להקפיא בכלי אטום ולהפשיר הפשרה מדורגת (לילה במקרר כשהכלי עדין סגור ואז לשיש ורק אחרי שהגיע לטמפרטורת החדר לפתוח, אחרת זה סופח לחות) ויוצא מעולה ממש גם אחרי הקפאה!!!! וכך אפשר להקפיא ולהפשיר בכל פעם רק מה שרוצים.
מוזמנת לשתף כשאת מכינה, נשמח שתתייגי אותנו ונהנה יחד איתך!
